woensdag 30 januari 2013

Wilton cursus 1, taarten versieren. Susanne Ramselaar

Nou ben ik al bezig geweest met fondant, maar ik wilde ook graag leren decoreren met buttercreme icing. Dus een goede cursus gevonden in Naaldwijk. Bij de leukste taartenshop!
Hier volgen wat foto's.
Leren kleuren, hoe snel kleurt je icing. Bij geel wat sneller dan bij rood.

Een afdrukje leren maken met piping gel(zelf kleuren) en bakpapier.

De cupcake van hierboven heb ik bespoten met icing, maar ik vond het maar niks. Thuis gekomen dat gedeelte eraf geschraapt en ben gewoon met mijn fantasie verder gegaan.

Diverse sterretjes en roosjes geoefend. Toch wel handig dat je het iemand voor ziet doen, want van uit een boekje lukt het toch niet helemaal.
Op cupcakes geoefend met alles wat we tot nog toe geleerd hebben.
Al wat voorwerk gedaan in oranje en paars en in Royal Icing (dankzij Youtube).
Taart gevuld en geiced mee. Lekkere roze ondergrond.
Nog wat oefenen met schrijven. Houding van je zak is erg belangrijk.
Leren een Wilton Ribbon Rose te maken.
En dan de uiteindelijke taart versieren.

woensdag 23 januari 2013

Uitnodiging verjaardag, roze en nog veel meer kleuren.

Ik heb afgelopen jaar een hele leuke kaart verstuurd als uitnodiging voor mijn verjaardag.
Voor een afternoon tea. Heel lekker allemaal.
Ik wilde het lekker vrolijk maken.

Dus een tafeltje met lekkere cupcakes leek daar wel een beetje op.
En dan maar inkleuren.
Dan 1 voorbeeld gemaakt en de andere met 2 verschillende design papieren, alle onderdelen gestempeld en randen beinkt. strass-steenjes klaargelegd en roosjes.
Zo zien ze er dan uit. Met nog wat glitter lijm op de witte gedeeltes.
Met de ene design paper achtergrond en de andere.
Met dit voorbeeld kan je de side-step- kaart namaken.
En zo ziet de vrolijke hoeveelheid eruit.