woensdag 30 januari 2013

Wilton cursus 1, taarten versieren. Susanne Ramselaar

Nou ben ik al bezig geweest met fondant, maar ik wilde ook graag leren decoreren met buttercreme icing. Dus een goede cursus gevonden in Naaldwijk. Bij de leukste taartenshop!
Hier volgen wat foto's.
Leren kleuren, hoe snel kleurt je icing. Bij geel wat sneller dan bij rood.

Een afdrukje leren maken met piping gel(zelf kleuren) en bakpapier.

De cupcake van hierboven heb ik bespoten met icing, maar ik vond het maar niks. Thuis gekomen dat gedeelte eraf geschraapt en ben gewoon met mijn fantasie verder gegaan.

Diverse sterretjes en roosjes geoefend. Toch wel handig dat je het iemand voor ziet doen, want van uit een boekje lukt het toch niet helemaal.
Op cupcakes geoefend met alles wat we tot nog toe geleerd hebben.
Al wat voorwerk gedaan in oranje en paars en in Royal Icing (dankzij Youtube).
Taart gevuld en geiced mee. Lekkere roze ondergrond.
Nog wat oefenen met schrijven. Houding van je zak is erg belangrijk.
Leren een Wilton Ribbon Rose te maken.
En dan de uiteindelijke taart versieren.

2 opmerkingen:

Angela zei

Hallo Susanne

Eindelijk na lang tijd weer tijd om je creaties te bekijken zijn weer schitterend.

Groetjes Angela

Susanne zei

Dank je wel Angela.
Binnenkort meer in taarten en dan weer kaarten!